Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο βρετανός πολιτικός που τάσσεται κατά της μετανάστευσης και πρωτοστάτησε στην εκστρατεία για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σχεδιάζει να μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο Φάρατζ, τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χλεύαζε ως τον επικεφαλής ενός κόμματος αποτελούμενου από «τρελάρες και κρυπτορατσιστές» πήρε την εκδίκησή του όταν η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ επικράτησε στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, εξέλιξη η οποία ανάγκασε τον Κάμερον να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, χαιρέτισε τη νίκη του Brexit, χαρακτηρίζοντας το πλήγμα στις πολιτικές ελίτ της Βρετανίας και της ΕΕ καλό οιωνό για τον ίδιο ενόψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου, οπότε ελπίζει ότι η «αντισυστημική» διάθεση των ψηφοφόρων θα συμβάλει να κερδίσει.

Ο Φάρατζ αναμένεται να αναφερθεί κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Τραμπ στο Μισισίπι «στην ιστορία της εκστρατείας υπέρ του Brexit», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής μέχρι στιγμής από την εκστρατεία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Το μέλλον του Φάρατζ είναι αβέβαιο. Παραιτήθηκε από την ηγεσία του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) μετά το δημοψήφισμα, καθώς σε αυτό, όπως είπε, εκπλήρωσε τον βασικό του στόχο κατά τη διάρκεια της 25χρονης πολιτικής του σταδιοδρομίας: η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ.