Υστερα από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίστηκε ζωντανό από τα συντρίμμια κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό.

Συγκλονιστικές οι στιγμές που καταγράφονται στο βίντεο (κάτω):«Είναι ζωντανή», φωνάζουν οι διασώστες για το δεκάχρονο κορίτσι ενώ το απομακρύνουν από τα συντρίμμια του σπιτιού όπου βρισκόταν θαμμένο επί 17 ώρες.

Στην εικόνα φαίνονται τα ποδαράκια της σκεπασμένα με χώμα καθώς οι άντρες των συνεργείων διάσωσης προσπαθούν με προσεκτικές κινήσεις να την ελευθερώσουν από τα ερείπια.

«Μπορείτε να ακούσετε κάτι εδώ. Ησυχία, ησυχία», λέει διασώστης. Στη συνέχεια, ζητά από το κορίτσι να στρέψει λίγο το σώμα του για να απεγκλωβιστεί και άλλος συνάδελφός του προτρέπει την δεκάχρονη: «Ελα Τζούλια, έλα, Τζούλια… Πρόσεχε το κεφάλι σου». Αμέσως μετά ξεσπούν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

«Είναι μια πανέμορφη στιγμή σε ένα τοπίο καταστροφής» λέει ο πυροσβέστης, Ντανίλο Ντιονίσι, και προσθέτει ότι η μικρή θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δυστυχώς, στο χωριό Αματρίτσε, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων, εξακολουθώντας να σκάβουν ακόμα και στο σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Η στιγμή της διάσωσης