Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να αποδειχτεί «απρόβλεπτος» στα ντιμπέιτ που πρόκειται να γίνουν ενόψει των προεδρικών εκλογών και η Χίλαρι Κλίντον προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει «παλαβά πράγματα» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, δήλωσε η ίδια σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ABC.

«Πρέπει να προετοιμαστείτε για παλαβά πράγματα. Εγώ μερίμνησα να επωφεληθώ από την εμπειρία που αποκόμισα στο δημοτικό σχολείο» είπε χαριτολογώντας η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στο πλατό της χιουμοριστικής εκπομπής «Jimmy Kimmel Live».

Το πρώτο ντιμπέιτ πρόκειται να διεξαχθεί σε έναν μήνα κοντά στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να μην συμμετάσχει στα τρία ντιμπέιτ που έχουν προγραμματιστεί, μολονότι υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις και αυτές οι τηλεοπτικές εκπομπές, που συγκεντρώνουν υψηλή τηλεθέαση, θα του έδιναν μια ουδόλως αμελητέα ευκαιρία να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Η πρώτη από αυτές τις τηλεμαχίες μπορεί να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, μετά τις πρόσφατες ύβρεις του Τραμπ σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον, την οποία αποκάλεσε «παραλυμένη», εκφράζοντας ταυτόχρονα αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας της.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ ζήτησε από την Κλίντον να ανοίξει ένα βάζο με αγγουράκια τουρσί για να δείξει ότι η προσκεκλημένη του είναι καλά στην υγεία της.

Η Κλίντον βρήκε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στις δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ χαρακτηρίζοντας την ίδια και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «συνιδρυτές» του Ισλαμικού Κράτους. Αμέσως μετά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία έσπευσε να διευκρινίσει ότι το σχόλιό του ήταν «σαρκαστικό».

«Ποιος θα πίστευε ότι αυτό το κοινό θα έδειχνε τέτοιο ενθουσιασμό απέναντι στη συνιδρύτρια του ΙΚ;» διερωτήθηκε ο Κίμελ όταν οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την είσοδο της Κλίντον στο στούντιο.

«Όταν ο Τραμπ εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, στην πραγματικότητα αυτό βοηθάει τους τρομοκράτες», εκτίμησε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι αυτή η προεκλογική εκστρατεία έχει περάσει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Πρέπει με κάποιον τρόπο να μεταφέρομαι σε μια άλλη πραγματικότητα και να απαντώ σε ερωτήσεις για το αν είμαι ακόμη ζωντανή», αστειεύτηκε η Κλίντον, αναφερόμενη στις φήμες για την υγεία της.