Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εξαπέλυσε απειλές κατά των πολιτικών του αντιπάλων, επικαλούμενος τις εκκαθαρίσεις που σημειώθηκαν στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Μαδούρο είπε ότι αυτό που έκανε ο Ερντογάν στην Τουρκία «είναι παιχνιδάκι» σε σύγκριση με την δράση που θα αναλάβει ο ίδιος σε περίπτωση που η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα επιχειρήσει κάτι παρόμοιο.

«Είδατε τι συνέβη στην Τουρκία;» είπε ο Μαδούρο σε εκδήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Ο Ερντογάν θα μοιάζει με ανυπεράσπιστο μωρό σε σύγκριση με αυτό που θα κάνει η μπολιβαριανή επανάσταση εάν η Δεξιά περάσει τα όρια με ένα πραξικόπημα» τόνισε.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η κυβέρνηση Ερντογάν έχει συλλάβει, απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 60.000 στρατιωτικούς, ακαδημαϊκούς, δικαστικούς και δημοσίους υπαλλήλους.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο έχει θέσει στο στόχαστρο τους πολιτικούς του αντιπάλους, την ώρα που η βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα και οι ελλείψεις σε βασικά είδη ανάγκης έχουν προκαλέσει «ελεύθερη πτώση» στα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου της Βενεζουέλας.

Οι δηλώσεις του Μαδούρο ήρθαν με αφορμή την μεγάλη πορεία που σχεδιάζει την 1η Σεπτεμβρίου στο Καράκας η αντιπολίτευση, πιέζοντας για δημοψήφισμα κατά του Μαδούρο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του.