Ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε σοβαρά τρεις άλλες στο Όστιν όταν πυροβόλησε εναντίον του πλήθους καθώς ο κόσμος έβγαινε από νυχτερινά κέντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Τέξας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Πυροβολισμοί και σε δεύτερο αλλά άσχετο επεισόδιο στο Όστιν.

Ο άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ γύρω στις 2.15 π.μ. τοπική ώρα και στη συνέχεια διέφυγε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του επιτελείου της αστυνομίας του Όστιν, Μπράιαν Μάνλεϊ. Το κίνητρο της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των μπαρ, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

«Η κατάσταση ήταν πολύ χαοτική» δήλωσε ο Μάνλεϊ. Είπε πως ο κόσμος που έβγαινε από τα κλαμπ και τα μπαρ άρχισε να τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις με το άκουσμα των πυροβολισμών, ενώ αστυνομικοί που βρίσκονταν σε περιπολία έσπευσαν στο σημείο.

Ο ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα περίπου 20 ετών και τραυμάτισε άλλες τρεις γυναίκες, οι οποίες διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από τα οποία ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάικ Μπεναβίντις, εκπρόσωπος των Υπηρεσιών Ιατρικών Επειγόντων Περιστατικών της κομητείας Όστιν-Τράβις. Ένα πέμπτο θύμα, ένας άνδρας, αρνήθηκε να λάβει ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με τις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.

Ο Μάνλεϊ είπε ως η αστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού, περιλαμβανομένων και οποιωνδήποτε βίντεο που έχουν τυχόν στην κατοχή τους, στην προσπάθεια να εντοπίσει τον ένοπλο που πιστεύεται ότι είναι περίπου 20 ετών.

Μερικά λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, ένας άνδρας άνοιξε πυρ κάμποσα τετράγωνα μακριά από το σημείο στη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, δήλωσε ο Μάνλεϊ. Περαστικοί κατάφεραν να τον πιάσουν, είπε.

Αρχικά η αστυνομία θεώρησε πως τα δύο περιστατικά με τους πυροβολισμούς είχαν κάποια σχέση μεταξύ τους και πως είχαν να κάνουν με «έναν ενεργό δράστη» αλλά αυτή η υπόθεση αποδείχθηκε ότι ήταν λανθασμένη, δήλωσε ο Μάνλεϊ στους δημοσιογράφους.

«Από ό,τι μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο από τα αρχικά στοιχεία της έρευνας, αυτά τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται» δήλωσε ο Μάνλεϊ στους δημοσιογράφους.

Ο ύποπτος που άνοιξε πυρ στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων που υπέστη όταν τον έπιασαν οι περαστικοί, είπε ο Μάνλεϊ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για οποιονδήποτε τραυματισμό από σφαίρες κατά το περιστατικό αυτό.