Από την πείνα πεθαίνουν τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους της Βενεζουέλας

Περίπου 50 ζώα έχουν πεθάνει τους τελευταίους 6 μήνες από έλλειψη τροφής σε μεγάλο ζωολογικό κήπο του Καράκας της Βενεζουέλας, ενώ άλλα παραμένουν ατάιστα εδώ και δύο εβδομάδες. Τουλάχιστον τρεις άλλοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα σε ζωολογικούς κήπους της χώρας.

Τα ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλη την Βενεζουέλα , σύμφωνα με την επικεφαλής του σωματείου υπαλλήλων ζωολογικών κήπων, Μαρλέν Σιφόντες. Οι χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα, σύμπτωμα της ευρύτερης βαθιάς κρίσης στη χώρα, έχει οδηγήσει τους ανήσυχους υπαλλήλους να ταΐζουν τα λιοντάρια με μάνγκο και κολοκύθα, καθώς το κρέας εκλείπει . Αντίστοιχα το La Laguna, ένα ζωολογικό πάρκο στα δυτικά της χώρας, ζητά δωρεές από τοπικές επιχειρήσεις για την τροφή των ζώων.

Η τραγική ιστορία των ζώων αυτών αποτελεί «μια μεταφορά για τα όσα υποφέρουν όλοι οι κάτοικοι της Βενεζουέλας» σύμφωνα με την Σιφόντες.

Κατά πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από κρατικούς κατήγορους για τους θανάτους διάφορων ειδών άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους.