Η ζέστη και μία αίσθηση ρομαντισμού οδήγησε δύο αμερικανούς τουρίστες στα νερά της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Ωστόσο, το μεταμεσονύχτιο αυτό μπάνιο οδήγησε σε ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Δύο νεαροί Καλιφορνέζοι που επισκέπτονταν την ιταλική πρωτεύουσα καταδικάστηκαν την Κυριακή να καταβάλουν έκαστος πρόστιμο ύψους 450 ευρώ. Είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφόρω να διαπράττουν το αδίκημα της… κολύμβησης στο εμβληματικό σιντριβάνι.

Καθώς ο υδράργυρος υπερβαίνει τους 35 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά στην Αιώνια Πόλη, πολλοί είναι οι τουρίστες που μπήκαν στον πειρασμό να μιμηθούν την Σουηδέζα ντίβα του κινηματογράφου Ανίτα Έκμπεργκ -η οποία στην πασίγνωστη σκηνή της ταινίας «la Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι μπαίνει στα νερά του σιντριβανιού.

Πριν από μία εβδομάδα, οι Αρχές τιμώρησαν μια Αγγλίδα τουρίστρια. Με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας τάξης, της απαγορεύτηκε να κάνει μπάνιο στα σιντριβάνια της Ρώμης.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες, όμως δεν είναι το μοναδικό μνημείο που μπαίνει «στο στόχαστρο» των τουριστών.

Ένας Αμερικανός ηλικίας 22 ετών που δεν αντιστάθηκε και βούτηξε στα νερά της πηγής στην Πιάτσα ντι Σπάνια επίσης καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 450 ευρώ.

Επίσης, νεαροί κάτοικοι της Ρώμης, που έκαναν μπάνιο με τα εσώρουχά τους, σε ένα από τα σιντριβάνια της Πιάτσα ντι Πόπολο κλητεύτηκαν από την αστυνομία, καθώς τους πρόδωσε η… selfie που στο Facebook.