Eνας Έλληνας βρίσκεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο. Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία της Βαυαρίας σημείωσε ότι δέκα είναι οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης και 27 οι τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 10 σοβαρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων δεν υπήρχαν τουρίστες και όλα τα θύματα ζούσαν στην γύρω περιοχή. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας, 14 – 21 ετών.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε το μεσημέρι του Σαββάτου την πληροφορία, χωρίς να δώσει το όνομα ή ακόμη και το φύλο του θύματος. Πάντως, ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης είναι και τρεις Τούρκοι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα βαθιά συλλυπητήρια του στους οικείους των νεκρών της χθεσινής επίθεσης στο Μόναχο εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter και υπογραμμίζει ότι «η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μας δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναφέρει στις δύο αναρτήσεις του:

«Η ύπαρξη ενός Έλληνα ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επίθεσης μάς δεσμεύει ακόμα περισσότερο στον αγώνα να εξαλείψουμε το μίσος και την τρομοκρατία από την Ευρώπη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια μας στους οικείους του καθώς και στις οικογένειες όλων των θυμάτων».