Δεκατέσσερα πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί, με τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, βρέθηκαν στην πόλη της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη, ανέφερε την Παρασκευή ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Ερυθράς Ημισελήνου στην πόλη.

Ο επιτετραμμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη Μάρτιν Κόμπλερ δήλωσε «σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από αυτή την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες», καταγγέλλοντας ένα έγκλημα πολέμου και καλώντας να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για το έγκλημα.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν στην Λάιτι, μια συνοικία που οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ απέσπασαν φέτος από μια συμμαχία ισλαμιστών και άλλων. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις δυνάμεις του Χάφταρ αρνήθηκαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο, τονίζοντας πως διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Βεγγάζη αποτελεί πεδίο αιματηρών μαχών μεταξύ δυνάμεων πιστών στην κυβέρνηση και διαφόρων ενόπλων οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και της Άνσαρ Ασαρία, η οποία θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα.

Οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ έχουν εξαπολύσει στην περιοχή εκστρατεία τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια σε ένα συνασπισμό ένοπλων παρατάξεων που είναι γνωστή ως Μάτζλις αλ Σούρα. Οι δυνάμεις του έχουν προελάσει σε αρκετές περιοχές τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης.