Η Εσθονία αντί της Βρετανίας στην προεδρία του Συμβουλίου το 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2016 21:05 |
Η Εσθονία αντί της Βρετανίας στην προεδρία του Συμβουλίου το 2017

Οι αντιπροσωπείες των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα η Εσθονία να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2017, αντικαθιστώντας την Βρετανία, δήλωσε ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι νωρίτερα την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι η Βρετανία δεν θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, λιγότερο από έναν μήνα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Λονδίνο επρόκειτο αρχικά να αναλάβει την προεδρία μετά τη Μάλτα και πριν από την Εσθονία.
Σύμφωνα με τον Άαμαν, η ανάληψη της προεδρίας από την Εσθονία θα ξεκινήσει έξι μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο διάστημα και το χρονοδιάγραμα των επόμενων προεδρευoυσών χωρών θα αλλάξει αντιστοίχως.

3
ESTI
18/11/2016 08:39
H ESTONIA TULAXISTWN DEN EXEI EXWTERIKO XPEOS TO XEREIS AFTO FILE... KAI STHN POLITIKH DEN BENUN SIGENOLOGIA VLEPE MHTSOTAKHDES KARAMANLHDES KLP XALIA DEN EINAI PARADEISOS XWRA ALLA TRWEI OTI PARAGEI OPOTE DEN EINAI VAROS STUS SINETAIRUS THS
ADM
20/07/2016 23:53
SOVARO KRATOS H ES8ONIA,AUTH OUTE KAN EPREPE NA ANHKEI STHN EURWPAIKH ENWSH TI EXEI NA PROSFEREI,SKEPSOU OTI AUTOI EINAI MELOS KAI H RWSIA EINAI EKSW
Pot calls kettle black
27/02/2017 13:42
Η ζεστό κα ειναι σοβαρό κρατος με σοβαρούς πολίτες. Αντίθετα απο την ξευτιλισμένη Ελλαδα με τους τριτοκοσμικούς και άξεστους πολίτες.