Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πίσω από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Γιλντιρίμ είπε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 21.22 το βράδυ. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε ο Γιλντιρίμ.

Νωρίτερα, οαρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ, Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας είχε κάνει λόγογια ενδεχόμενη ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Το άρθρο του Σελβί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, η οποία πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Συμπλοκή αστυνομικών και τρομοκρατών

Ο Σελβί έγραψε ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή.

Ενας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, ένας άλλος σκοτώθηκε όταν έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του ενώ ένας συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, επτά ήταν οι δράστες που οργάνωσαν την επίθεση, γεγονός που σημαίνει ότι η αστυνομία καταζητεί τέσσερις.

Ο καμικάζι που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά είχε μπει στο αεροδρόμιο το απόγευμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας.

Αρχικά, οι υποψίες οδηγούσαν στο ΡΚΚ, αλλά όσο περνούσε η ώρα ενισχυόταν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».