Για το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Attitude, που απευθύνεται στην LGBT κοινότητα και που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη, φωτογραφήθηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Μετά την αιματηρή επίθεση στο Ορλάντο ο δούκας του Κέιμπριτζ επέλεξε να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού και να στείλει το δικό του μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε ήδη αποκαλύψει από την Τρίτη, όταν επισκέφθηκε με την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο για να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα του Ορλάντο, ότι θα κυκλοφορήσει το τεύχος Ιουλίου του γκέι περιοδικού Attitude με εξώφυλλο τον ίδιο.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ο Βρετανός πρίγκιπας τόνισε ότι οι νέοι άνθρωποι που είναι ομοφυλόφιλοι, λεσβίες ή διαφυλικοί δεν θα πρέπει να υφίστανται bullying εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους και τους κάλεσε να μην το βάζουν κάτω και να μην ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.

«Θα πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι για αυτό που είστε και να μην ντρέπεστε για τίποτα», τόνισε ο πρίγκιπας απευθυνόμενους σε όλους όσοι ανήκουν στην κοινότητα LGBT. Τον περασμένο μήνα ο Ουίλιαμ είχε ζητήσει από το περιοδικό να συναντηθεί στο παλάτι του Κένσιγκτον με μέλη της κοινότητας και να ακούσει τα προβλήματα bullying που αντιμετωπίζουν καθώς και τα ψυχολογικά προβλήματα, που πιθανόν αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαιτίας του bullying.

Το γκέι περιοδικό Attitude ιδρύθηκε το 1994 και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο σε πωλήσεις γκέι περιοδικό της Βρετανίας. Στο εξώφυλλό του έχουν κατά καιρούς ποζάρει και straight προσωπικότητες, όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ακόμα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ενώ το 2005 δεν δίστασε να παραχωρήσει συνέντευξη ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ