Το αεροσκάφος της EgyptAir που συνετρίβη στην Μεσόγειο δεν έκανε ελιγμούς και δεν άλλαξε πορεία, σε αντίθεση με ό,τι είχε ισχυριστεί ο έλληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, δήλωσε αιγύπτιος αξιωματούχος σε συνέντευξή του.

Ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε αριστερή στροφή 90 μοιρών και στην συνέχεια δεξιά στροφή 360 μοιρών πριν πέσει στην θάλασσα..

Ωστόσο, ο αιγύπτιος αξιωματούχος είπε ότι δεν υπήρξε καμία ασυνήθιστη κίνηση του αεροσκάφους.

Ο Εχάντ Αζμί, επικεφαλής της κρατικής αιγυπτιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας δήλωσε στο Associated Press ότι το Airbus A320 πετούσε στην κανονική του πορεία στο ύψος των 37000 ποδιών πριν χαθεί από τα ραντάρ.

«Αυτό το γεγονός υποβαθμίζει όλα όσα ειπώθηκαν από ελληνικής πλευράς για ξαφνική απώλεια ύψους του αεροσκάφους πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ» τόνισε ο Εχάντ Αζμί.

BBC: Ανακολουθίες στις δηλώσεις Ελλήνων και Αιγυπτίων

Το BBC σημειώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία της ανακολουθίας που υπάρχει στις δηλώσεις μεταξύ των ελλήνων και των αιγύπτιων αξιωματούχων για τις συνθήκες συντριβής του αεροσκάφους.

Και υπενθυμίζει τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για τους δυο απότομους ελιγμούς του αεροσκάφους και την απώλεια ύψους περίπου 25000 ποδιών πριν συντριβεί στην θάλασσα.

Ο αιγύπτιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το αεροπλάνο όταν αυτό εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και μάλιστα, όπως υπογράμμισε, οι αιγυπτιακές αρχές παρακολουθούσαν το ίχνος του για περίπου ένα με δυο λεπτά πριν εξαφανιστεί.

Οι ελληνικές αρχές είχαν αναφέρει ότι μίλησαν με τον πιλότο του αεροσκάφους πριν αυτό εισέλθει στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου και όλα έβαιναν καλώς.

Ωστόσο, όταν επιχείρησαν να επικοινωνήσουν ξανά με τον πιλότο στις 02.27 (τοπική ώρα) και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Ο αιγύπτιος αξιωματούχος διέψευσε επίσης τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Αιγύπτου είχαν επικοινωνία με τον πιλότο.