O Βρετανός ηθοποιός Ορλάντο Μπλουμ, που έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες του Χόλιγουντ όπως για παράδειγμα τους «Πειρατές της Καραϊβικής» και είναι Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Unicef, επισκέφθηκε την περιοχή που συγκλονίζεται από τις ένοπλες συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και συναντήθηκε εκεί με παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

Ο Μπλουμ μετέβη στο Σλαβιάνσκ –μια πόλη που αποτελούσε προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην έναρξη του πολέμου, προτού το καταλάβει ο ουκρανικός στρατός– σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν οι ανήλικοι μαθητές ενός σχολείου και αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ερώτηση που τέθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Unicef περιορίστηκε να επιβεβαιώσει την παρουσία του γνωστού ηθοποιού στην Ουκρανία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες «για λόγους ασφαλείας».

Όπως μεταδίδουν ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ορλάντο Μπλουμ έφθασε χθες Μεγάλη Τετάρτη στην Ουκρανία και επισκέφθηκε επιπλέον τις πόλεις Κραματόρσκ και Σβιατογκίρσκ, άλλες δύο πόλεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη γραμμή του μετώπου και ελέγχει ο ουκρανικός στρατός.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών έχουν στοιχίσει την ζωή σε σχεδόν 9.200 ανθρώπους σε διάστημα 2 ετών. Παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ, ξεσπάσματα βίας συγκλονίζουν την περιοχή με τις αντίπαλες πλευρές να επιρρίπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη.

Ο Ορλάντο Μπλουμ είναι Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της Unicef από το 2009. Το 2014 επισκέφθηκε την Ιορδανία για να συναντήσει Σύρους πρόσφυγες και το 2015 ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή, στα σύνορα ΠΓΔΜ- Ελλάδας.