Η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο στα διαμερίσματα δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως συνεργάτες τζιχαντιστικής οργάνωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Η επιχείρηση έγινε κοντά στην Μάιντς, στη δυτική Γερμανία. Οι αρχές υποψιάζονται ότι τα δύο άτομα συμμετείχαν στον συριακό εμφύλιο ως μέλη μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης, είπε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε καμία ένδειξη για συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης» στη Γερμανία. Οι δύο έχουν ήδη ανακριθεί, αλλά δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Spiegel, ένας από τους δύο εικάζεται ότι μπορεί να είναι υψηλόβαθμος διοικητής στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο 32χρονος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε με το ΙΚ στην πόλη Ντέιρ ελ-Ζορ της ανατολικής Συρίας, ταξίδεψε μέσω Τουρκίας και έφτασε στη Γερμανία το περασμένο φθινόπωρο.

Την Πέμπτη, η γερμανική αστυνομία έκανε εφόδους στο Βερολίνο και άλλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας, συλλαμβάνοντας δύο άντρες που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το ΙΚ και γιατί προετοίμαζαν επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.