Η δολοφονία νεαρής μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχει προκαλέσει σοκ αλλά και οργή στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί η έφοδος και η έρευνα των αστυνομικών.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 18 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη όταν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εισέβαλαν σε σπίτι όπου, σύμφωνα με πληροφορίες τους, κρυβόταν ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο).

Οπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο έφερε στην δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet προχθές την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της έρευνας από την αντιτρομοκρατική ακούγεται πυροβολισμός και στην συνέχεια φωνές από τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν στο σπίτι.

Η 25χρονη Ντιλέκ Ντογάν έχει πέσει στο πάτωμα και γύρω της θρηνούν οι συγγενείς της ενώ ταυτόχρονα κάποιοι από αυτούς, με δισταγμό και φόβο για τυχόν συνέπειες, στρέφονται κατά των αστυνομικών.

Εξέπνευσε στο νοσοκομείο

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, με την αστυνομία να απαντά στις επιθέσεις, ισχυριζόμενη ότι η 25χρονη επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο από τον άντρα της αντιτρομοκρατικής και εκείνος την πυροβόλησε.

Οι γονείς της και οι συγγενείς της δηλώνουν ότι το μόνο που έκανε η κοπέλα ήταν να τους ζητήσει να βάλουν πλαστικά καλύμματα στις μπότες τους για να μην λερώσουν το σπίτι. Εκείνοι αρνήθηκαν και το θανάσιμο λάθος της κοπέλας ήταν, σύμφωνα με τους οικείους της, ότι επέμεινε…

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις ενώ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έγινε γνωστό πως έχει διαταχθεί ξεχωριστή, εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των ανδρών της αντιτρομοκρατικής.