Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής τα ξημερώματα της Δευτέρας στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, μεταβαίνοντας στο θέατρο Μπατακλάν αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ορλί της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η αυτοκινητοπομπή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατευθύνθηκε στο κέντρο του Παρισιού και σταμάτησε κοντά στον τόπο της τραγωδίας, όπου δεκάδες άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τρομοκρατών.

Ο αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, περπάτησε μέχρι το θέατρο Μπατακλάν, άφησε ένα λουλούδι και υποκλίθηκε σιωπηλά στην μνήμη των αθώων θυμάτων.

Εκατόν τριάντα ανυποψίαστοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο κέντρο του Παρισιού, τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου. Δεκάδες από αυτούς δολοφονήθηκαν μέσα στο θέατρο Μπατακλάν ενώ παρακολουθούσαν συναυλία ροκ μουσικής.

Ο Ομπάμα έφτασε στο Παρίσι με το προεδρικό αεροπλάνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα για να συμμετάσχει στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα.

Η επίσκεψη στο Μπατακλάν ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Ολοι οι δρόμοι γύρω από το θέατρο είχαν αποκλεισθεί ενώ πάνω από την πόλη πετούσαν διαρκώς ελικόπτερα.