Η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε την Τρίτη από την τουρκική πολεμική αεροπορία μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Τουρκία και εντός της ημέρας θα παραδοθεί στη Ρωσία. Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η σορός του πιλότου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου, μας παραδόθηκε τη χθεσινή νύχτα», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα,Ρώσος διπλωμάτης θα μεταβεί την Κυριακή μαζί με εκπρόσωπο του τουρκικού στρατού στην τουρκική περιοχή Χατάι, στα συριακά σύνορα, όπου θα παραδοθεί η σορός.

Η σορός, όπως δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, θα τύχει της φροντίδας που απαιτεί η χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, προσθέτονταςότι παρόμοια περιστατικά με αυτό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να συμβούν, αν δεν υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμός.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, Ιγκόρ Μιτιάκοφ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti πως «Σήμερα … η σορός του Ήρωα της Ρωσίας Όλεγκ Πεσκόφ θα παραδοθεί στην Άγκυρα. Ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας θα τη συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ο πρεσβευτής και το προσωπικό της πρεσβείας στην Άγκυρα θα υποδεχτούν τη σορό στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Η ημερομηνία και η ώρα παράδοσης της σορού του χειριστή στη Ρωσία μένει να διευκρινιστεί».