Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 30 Νοεμβρίου ζήτησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Από την τουρκική πλευρά υπήρξε πρόταση για συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και αυτή διαβιβάστηκε στον πρόεδρο Πούτιν», σημείωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω», τόνισε, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αποδεχθεί την τουρκική πρόταση.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που ξεκινά στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

Την επομένη της επίσκεψης στη Μόσχα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές χώρες που έχουν εμπλακεί στη συριακή σύγκρουση δεν είναι έτοιμες να ενωθούν για έναν ενιαίο συνασπισμό με τη Ρωσία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Δυστυχώς, οι εταίροι μας δεν είναι αυτή τη στιγμή έτοιμοι να εργαστούν από κοινού στο πλαίσιο ενός ενιαίου συνασπισμού», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Χθες, ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός αυτό, κρατάμε τον πόρτα ανοικτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε μορφή στην οποία θα είναι έτοιμοι οι εταίροι μας», πρόσθεσε.