Το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού στις επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέφερε για πρώτη φορά σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας στο δίκτυο RTL ο Λοράν Φαμιούς είπε χαρακτηριστικά ότι στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους «υπάρχουν δύο σειρές μέτρων: οι βομβαρδισμοί… και στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος, που δεν μπορούν να είναι οι δικές μας, αλλά που πρέπει να είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αραβικές σουνιτικές δυνάμεις και γιατί όχι οι δυνάμεις του καθεστώτος. Ωστόσο, ο σύρος πρόεδρος δεν μπορεί να ενσαρκώσει το μέλλον του λαού του» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Ράκα, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία, που την σφυροκοπούν Γαλλικά και ρωσικά μαχητικά τις τελευταίες ημέρες ο Φαμιούς ανέφερε ότι «για εμάς είναι ένας από τους πρώτους στρατιωτικούς στόχους, ίσως ο πρώτος, διότι πρόκειται για το νευραλγικό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους, από όπου προήλθαν οι επιθέσεις κατά της Γαλλίας».

Ρωσία και Γαλλία, μετά την επίσκεψη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφώνησαν «να συντονίσουν» τις επιδρομές τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και «να ενισχύσουν» τα πλήγματά τους κατά της οργάνωσης όπως και «την ανταλλαγή πληροφοριών».