Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δύο εφόδους με στόχο τζιχαντιστές την Πέμπτη και συνέλαβε δύο άντρες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζαν «μια σοβαρή πράξη βίας που αντιπροσώπευε κίνδυνο για την πολιτεία».

Οι άντρες, 28 και 46 χρονών, βρίσκονταν «σε επαφή με το ισλαμιστικό κίνημα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Πατρίσια Μπρέμερ.

Η ίδια δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες, εκτός από το ό,τι δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι «σχεδιαζόταν πράξη βίας στο Βερολίνο».

Οι συλλήψεις ακολούθησαν έφοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στην δυτική συνοικία Σάρλοτενμπουργκ και ένα κτίριο στο νότιο προάστιο Μπριτς.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν στην Μπριτς, όπου μια συνοικία αποκλείστηκε για να μπορέσουν ειδικοί να εξετάσουν ύποπτο αντικείμενο σε αυτοκίνητο που τελικά διαπιστώθηκε ότι είναι ακίνδυνο, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί ενέργησαν βάσει πληροφοριών ότι ετοιμαζόταν κάποια επίθεση καθώς οι αστυνομίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τη σφαγή στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Ποδοσφαιρικός φιλικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας την περασμένη εβδομάδα στο Ανόβερο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από φόβο επίθεσης.