Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ουγγαρίας έχει θέση υπό κράτηση τέσσερα άτομα που μετέβαιναν την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της χώρας Βουδαπέστη με εκρηκτικά, ενώ ανακάλυψε εργαστήριό τους κατασκευής ισχυρών βομβών, ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας την Τρίτη, χωρίς να αποκλείσει τη σχέση τους με ένοπλους τζιχαντιστές.

Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, Τζένος Χαντζ, είπε ότι οι ύποπτοι είχαν κρατηθεί κατά τη διάρκεια ερευνών που αφορούσαν την ύψιστη προστασία ανώτατων αξιωματούχων, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει τα ονόματα των αξιωματούχων.

Οι ύποπτοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και από έρευνα που έγινε σε σπίτι, μετά τη σύλληψή τους, βρέθηκε εργαστήριο με «εκρηκτικά και συσκευές που ήταν ικανές να σκοτώσουν μεγάλο αριθμό ατόμων», είπε ο Χαντζ στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Μ1.

Η αστυνομία, πρόσθεσε ο ίδιος, έχει συλλάβει και άλλα δύο άτομα, στο αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκαν πολυβόλα, πυρομαχικά και σιγαστήρες, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν συνδέονται οι δύο ομάδες.

Οταν ρωτήθηκε αν οι ύποπτοι έχουν σχέση με τζιχαντιστές, δήλωσε: «Θα σας απαντήσω γι’ αυτό στις αμέσως επόμενες μέρες».