Συζητήσεις με τον Φρανσουά Ολάντ θα έχει σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον στο Παρίσι στο πλαίσιο συνεργασίας για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δυο ηγέτες μάλιστα βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο θέατρο Μπατακλάν (Bataclan) αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η Γαλλία πιέζει για τον σχηματισμό ισχυρότερης διεθνούς συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών ενώ η συνάντηση φαίνεται ότι θα βοηθήσει εσωτερικά και τον Βρετανό πρωθυπουργό να ενισχύσει την κοινοβουλευτική του υποστήριξη για την εμπλοκή της χώρας του σε βομβαρδισμούς στη Συρία.

Στη συνάντηση -μεταδίδει το BBC- θα τεθεί επί τάπητος η πραγματική εμβέλεια της πιθανής συμμετοχής της Βρετανίας στους βομβαρδισμούς στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή ενώ θα γίνουν και ανταλλαγές πληροφοριών από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δυο χωρών στο ανώτατο επίπεδο.

Μέχρι στιγμής, η Βρετανία μπορεί να βομβαρδίσει στόχους των τζιχαντιστών μόνο στο Ιράκ καθώς η Βουλή ψήφισε το 2013 ότι δεν επιτρέπει αυτό να γίνει στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο κ. Κάμερον αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα όσα ακούσει από τον κ. Ολάντ για να σχηματίσει το πλαίσιο της συζήτησης εντός Βρετανίας για το εάν θα πρέπει η χώρα του να κάνει περισσότερα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.