Ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε την Παρασκευή ελαφρά με μαχαίρι έναν Ισραηλινό αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια τον σκότωσε κοντά σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο μεταξύ μια γυναίκα τραυματίστηκε από πυροβολισμούς αφού αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν φρουρό στην είσοδο του λεωφορειακού σταθμού Αφούλα στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο φρουρός πυροβόλησε εναντίον της γυναίκας, διευκρίνισε η αστυνομία, η οποία προς το παρόν δεν διαθέτει πληροφορίες για την ταυτότητά της.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε εκτίμησε σήμερα ότι τα βίαια επεισόδια που συνταράσσουν τη Δυτική Όχθη και την κατεχομένη Ανατολική Ιερουσαλήμ τις τελευταίες ημέρες αποτελούν μια νέα ιντιφάντα, μετά τις παλαιστινιακές εξεγέρσεις του 1987 και του 2000.

«Ζητάμε να ενισχυθεί και να ενταθεί η ιντιφάντα (…) είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση» των κατεχόμενων περιοχών, δήλωσε ο Χανίγε στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής μιλώντας από ένα τέμενος της Γάζας.

«Η Γάζα θα εκπληρώσει τον ρόλο της στην ιντιφάντα της Ιερουσαλήμ και είναι περισσότερο από έτοιμη για τη σύγκρουση», πρόσθεσε.