Aμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία, εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κατέπεσαν στο Ιράν.

Οι πύραυλοι, σύμφωνα με τις ίδιες αμερικανικές πηγές, φέρεται να εκτοξεύτηκαν από πλοίο του ρωσικού του Στόλου της Κασπίας.

Δεν διευκρινίστηκε πού έπεσαν οι πύραυλοι, ούτε εάν προκάλεσαν ζημιές.

Αρχικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Αργότερα, όμως, τα ρωσικά πρακτορεία RIA και Interfax, επικαλούμενα πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστήριξαν ότι όλοι οι πύραυλοι «βρήκαν του στόχους τους».

«Σε αντίθεση με το CNN, εμείς δε μιλάμε επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, μετέδωσε το Interfax.

Χθες, Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε με επιτυχία 26 κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον στόχων στη βόρεια και βορειοδυτική Συρία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna του Ιράν ανέφερε την Τετάρτη ότι άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο κατέπεσε σε έδαφός του, σε οικισμό κοντά στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε το βράδυ της Πέμπτης 30λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, εκφράζοντας εκ νέου την ανησυχία του ότι οι ρωσικοί στόχοι δεν σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο υπουργός επανέλαβε τις ανησυχίες μας ότι η πλειονότητα των στόχων εναντίον των οποίων βάλλουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν σχετίζονται με τον Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίμπρι.