Εντολή να εμπλακούν σε αποστολές βομβαρδισμού στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην επικράτεια του Ιράκ αναμένεται να λάβουν εντός των προσεχών ωρών τα αεροσκάφη Tornado της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Για υπόθεση που εξετάζεται κάνει εντούτοις λόγο το ιταλικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως η απόφαση δεν είναι ειλημμένη.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη θα επιχειρούν σε ζώνες του Ιράκ που θα επιλέγονται από κοινού με την αμερικανική διοίκηση.

Τα Tornado της ιταλικής Πoλεμικής Αεροπορίας είχαν μέχρι στιγμής μόνον υποστηρικτικό ρόλο στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού κατά της ISIS εκτελώντας αναγνωριστικές πτήσεις.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι υπάρχει μία βασική διαφορά ανάμεσα στο Ιράκ και στην Συρία, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του Ιράκ ζήτησε από την Ιταλία να παρέμβει και με βομβαρδισμούς, ενώ «η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και αν μπορεί σε κάποιους αυτό να μην αρέσει, έχει απευθύνει το σχετικό αίτημα μόνον στη Ρωσία».

«Πρόκειται μόνον για μία δυνατότητα η οποία πρέπει να αξιολογηθεί μαζί με τους συμμάχους, δεν είναι ειλημμένη απόφαση, η οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του Κοινοβουλίου» σχολίασε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας.