«Πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Χρειάζεται να περιορίσουμε τη ροή προς την Ευρώπη, είπε τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλοι εργάζονται εντατικά επί αυτού.

«Η Ευρώπη θα ενεργήσει πολύ γρήγορα τώρα, πάνω από όλα με την Τουρκία», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε το Σάββατο την πληροφορία ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Τουρκία συμφώνησαν επί σχεδίου για τον περιορισμό της ροής προσφύγων προς την Ευρώπη μέσω της περιφρούρησης των συνόρων της Τουρκίας με την Ελλάδα και της εγκατάστασης νέων καταυλισμών.

Ωστόσο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συμμετέχει στις συνομιλίες δήλωσε ότι το δημοσίευμα υπερβαίνει το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αγκυρα.

Η Ευρώπη χρειάζεται να προετοιμασθεί για να υποδεχθεί ανθρώπους…αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ σχετικά με τις δυνατότητες της Γερμανίας στην υποδοχή προσφύγων είπε: «Δεν μπορούμε να διαχειρισθούμε αυτό το εγχείρημα σε εθνικό επίπεδο πλέον».