Για διαπληκτισμό περισσότερων των 200 προσφύγων σε υπερπλήρες κέντρο υποδοχής στο Αμβούργο που οδήγησε και σε αρκετούς τραυματισμούς κάνει λόγο η εφημερίδα Die Zeit.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές καθώς έσπασαν κρεβάτια και καρέκλες.

Η αστυνομία παρενέβη για την αποκατάσταση της τάξης και η παρέμβαση αυτή διήρκεσε έως σήμερα το πρωί, ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τις ακριβείς αιτίες του καυγά ούτε αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες.

Το Αμβούργο ήδη από χθες ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει πλέον θέσεις στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα 500 άνθρωποι θα πρέπει να κοιμούνται έξω.

Ωστόσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οι βουλευτές του περιφερειακού κοινοβουλίου που ανήκουν στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, στους Πράσινους και την Αριστερά θέλουν να χρησιμοποιηθούν κενά εμπορικά κτίρια, ακόμη και παρά τη θέληση των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο του Αμβούργου, μια μέρα μετά την υπερψήφιση από το περιφερειακό κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για την προστασία των προσφύγων σε καταλύματα.

Όπως σχολιάζει η Zeit, με αυτό τον τρόπο το Αμβούργο ακολουθεί το παράδειγμα του Βερολίνου, όπου ήδη έχουν κατασχεθεί τέσσερα εμπορικά κτίρια για να στεγάσουν πρόσφυγες.