Εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους έλαβαν 13.000 άνθρωποι στην Καλιφόρνια, όπου μαίνονται ανεξέλεγκτα 20 πύρινα μέτωπα.

Πάνω από 10.000 πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα γης στην αμερικανική πολιτεία που πλήττεται από τη σφοδρότερη ξηρασία στην ιστορία της. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με τη συνδρομή 108 ελικοπτέρων και 22 αεροσκαφών που κάνουν ρίψεις νερού από αέρος.

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Τζος Έρνεστ, ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για 27 εστίες που μαίνονται ανεξέλεγκτες και μετατρέπουν τα πάντα σε στάχτη στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ.

Πυκνό στρώμα καπνού έχει σκεπάσει περιοχή πολλών χιλιομέτρων στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, όπως αποκαλύπτει μια εικόνα από δορυφόρο που δημοσίευσε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους ανθρώπους που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούν το έργο της πυρόσβεσης, καθώς το ποσοστό υγρασίας που έχει καταγραφεί είναι άνω του 10% και ο υδράργυρος κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, ενώ η Πολιτεία πλήττεται από μια πρωτοφανή ξηρασία εδώ και τέσσερα έτη.