Τη ζωή του έχασε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ένας εργαζόμενος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα λίγες μόνο ώρες μετά την εργασία του στον σταθμό.

Ο 30χρονος εργάτης δούλευε σε μια από τις εκατοντάδες εργολαβικές εταιρίες που παρεμβαίνουν στο Φουκουσίμα Νταΐιτσί και το πρωί του Σαββάτου εργάστηκε μόλις για τρεις ώρες στο εργοτάξιο ενός «γυάλινου τοίχου» που θα περιβάλλει τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες ώστε να σταματήσει η ροή μολυσμένου νερού.

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία, «όταν επέστρεψε στο γραφείο είπε πως αισθανόταν άσχημα και οδηγήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες απογευματινές ώρες».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι εξετάζεται εάν η άγνωστη ακόμη αιτία του θανάτου του συνδέεται ή όχι με το έργο που εκτελούσε ο εργαζόμενος.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δύο θάνατοι έχουν συμβεί στο συγκρότημα της Φουκουσίμα ή έπειτα από εργασίες στον σταθμό, όμως κανένας δεν έχει αποδοθεί στη ραδιενέργεια του περιβάλλοντος.

Ένας εργαζόμενος μάλιστα σκοτώθηκε τον Ιανουάριο πέφτοντας από μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού.

Την είδηση για τον θάνατο του 30χρονου επιβεβαίωσε χθες το βράδυ η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το συγκρότημα το οποίο καταστράφηκε από το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.