Την αποτροπή περίπου 1.700 περιπτώσεων εισόδου μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στη Βρετανία πέτυχαν το βράδυ οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που πετάχθηκε προς το μέρος του.

Οι 1.000 εκ των μεταναστών απωθήθηκαν από την αστυνομία στην περιοχή γύρω από την σήραγγα, ενώ οι υπόλοιπες 700 αποτράπηκαν μέσα στην σήραγγα, όπου είχαν κατορθώσει να εισέλθουν κάποιοι μετανάστες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Το Σαββατοκύριακο μειώθηκε ο αριθμός των μεταναστών που επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης, την περασμένη όμως εβδομάδα οι απόπειρες των μεταναστών είχαν ξεπεράσει τις χίλιες, ενώ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ένας Σουδανός έχασε την ζωή του, ανεβάζοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των θανάτων μεταναστών στην περιοχή από τις αρχές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της βρετανικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Daily Mail, περίπου το 70% των μεταναστών, που βρίσκονται στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, ενδέχεται να καταφέρνει να φτάσει στην Βρετανία.

Η γαλλική αστυνομία ωστόσο δεν μπορεί να διευκρινίσει αν οι μετανάστες αυτοί φεύγουν προς την Γαλλία ή καταφέρνουν να εισέλθουν στην Βρετανία, ενώ από την άλλη η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 400 μετανάστες συνελήφθησαν στην κομητεία του Κεντ μόνον τις πέντε τελευταίες εβδομάδες.