Τα συντρίμμια του αεροπλάνου που βρέθηκαν την Τετάρτη στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων ταυτοποιήθηκε ότι ανήκουν σε Boeing 777, τον ίδιο τύπο αεροσκάφους με αυτό των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

«Γνωρίζουμε ότι το πηδάλιο κλίσης (flaperon) έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ότι προέρχεται από ένα Boeing 777», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, Λίοου Τίονγκ Λάι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μαλαισία επιθυμεί να επεκτείνει την έρευνα γύρω από το γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα στοιχεία απο τη μοιραία πτήση MH370.

Στο μεταξύ, δικαστική πηγή διέψευσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εντοπίστηκαν νέα συντρίμμια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, πηγή που έχει γνώση της έρευνας, έκανε λόγο για εντοπισμό νέων μεταλλικών συντριμμιών, τα οποία εντοπίστηκαν στην άκρη της θάλασσας από περιπατητές.

Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών μετέφερε 239 άτομα -η πλειοψηφία Κινέζοι- και εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Μετά από ανάλυση δορυφορικών στοιχείων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος βγήκε από την πορεία του, πέταξε για αρκετές ώρες και κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.