Σε εργαστήριο κοντά στην Τουλούζη, συνοδεία αστυνομικών, έφτασε το τμήμα φτερού που ανακαλύφθηκε στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν όπου θα εξετασθεί τις επόμενες ημέρες από ειδικούς για να προσδιορισθεί εάν ανήκει στα συντρίμμια της πτήσης MH370, που έχει εξαφανισθεί από τον Μάρτιο του 2014.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε το τμήμα φτερού, το οποίο θα βρεθεί στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων την Τετάρτη έφθασε γύρω στις 18:30 (ώρα Ελλάδας), υπό αστυνομική συνοδεία. Το θραύσμα μήκους δύο μέτρων είχε μεταφερθεί στο Παρίσι νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, στο νησί Ρεϊνιόν έγινε τελετή στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης MH370 σε εκκλησία στο Σεντ Αντρέ που βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την παραλία όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια που ενδέχεται να ανήκουν στο Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

«Οι κάτοικοι της Ρεϊνιόν έχουν συγκινηθεί από τον εντοπισμό των συντριμμιών που προφανώς ανήκουν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών» είπε ενώπιον των πιστών ο ιερέας Γκι Ορό.

«Ο εντοπισμός αυτός έγινε κοντά στην ενορία μας, η κοινότητά μας δε μπορεί να παραμείνει αδιάφορη. Θελήσαμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να τιμήσουμε τη μνήμη των αγνοουμένων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μετά την τελετή οι πιστοί τοποθέτησαν μπροστά από το κτίριο 239 κεράκια για τα θύματα της συντριβής, ενώ μια χορωδία έψελνε στα κινεζικά θρησκευτικούς ύμνους.