Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης σκοτώθηκαν στην νοτιοανατολική Τουρκία από μια νέα επίθεση που οι αρχές απέδωσαν στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο πριν από σχεδόν μια εβδομάδα διέκοψε την κατάπαυση του πυρός που τηρούσε, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο αστυνομικός καθόταν χθες το βράδυ μπροστά σε ένα τεϊοποτείο κοντά στην πόλη Τσινάρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του από ένα αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Ανατολή και Dogan.

Ένας άμαχος που βρισκόταν κοντά τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς.

Οι δύο άνδρες υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά την διάρκεια της νύχτας σε νοσοκομείο στο οποίο είχαν διακομιστεί.

Από τα πυρά των αγνώστων τραυματίστηκε και δεύτερος πολίτης.

Σύμφωνα με τα δύο πρακτορεία ειδήσεων, οι αρχές αποδίδουν την επίθεση αυτή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους αυξήθηκαν όταν άρχισαν τα αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας της 20ης Ιουλίου στο Σουρούτς, στην νότια Τουρκία, την οποία οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και η οποία στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους μεταξύ των οποίων βρίσκονταν νέοι που υποστήριζαν το κουρδικό ζήτημα.

Εξάλλου ένα μέλος του PKK σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης στα αντίποινα στα οποία προέβησαν αυτές μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε ένα τμήμα της αστυνομίας στην πόλη Τσίζρε, κοντά στην μεθόριο με την Συρία, μετέδωσε επίσης το Ανατολή.