Στόχος δολοφονικής επίθεσης έγινε το βράδυ της Δευτέρας ο διοικητής της Χωροφυλακής στην επαρχία Ματζιγκέρτ (Μαλάζγκιρτ) της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μία συγκυρία κατά την οποία έχει καταρρεύσει η εκεχειρία της τουρκικής κυβέρνησης με τους κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ και ο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία, κατά μήκος της μεθορίου, με άλλοθι τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το PKK, αντιδρώντας, ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη μονομερή εκεχειρία που τηρούσε από το 2013, με μέλη του να σκοτώνουν δύο στρατιώτες τη νύχτα του Σαββάτου.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμήςγια τη δολοφονία του διοικητή της Χωροφυλακής αλλά η ενέργεια σημειώθηκε ενώ οι αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη νοτιοανατολική Τουρκία,όπου ο πληθυσμός είναι κατ’ εξοχήν κουρδικός.

Οι δράστες έστησαν ενέδρα στον ταγματάρχη Αρσλάν Κουλακσίζ, τη σύζυγο και την κόρη του την ώρα που επέστρεφαν σπίτι τους.

Η οικογένεια βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, όταν ο ταγματάρχης αναγκάστηκε να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε λόγω βλάβης. Ο τούρκος στρατιωτικός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου ύστερα από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι είναι νεκρός. Τραυματισμένη νοσηλεύεται η κόρη του, ενώ δεν τραυματίστηκε η σύζυγός του. Η Χωροφυλακή στην Τουρκία αποτελεί στρατιωτικό σώμα.

Νωρίτερα, το γραφείο του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε το τελευταίο κύμα βομβαρδισμών που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας πριν από 24 ώρες εναντίον του PKK.