Τουλάχιστον 28 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τιμήσουν τη μνήμη θυμάτων μιας επίθεσης στις αρχές Ιουνίου τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά τη Δευτέρα το βράδυ, είπαν γιατροί. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης είπε ότι οι δυνάμεις της χώρας είχαν εκτοξεύσει έναν πύραυλο Σκουντ σε μια Σαουδαραβική βάση τη Τρίτη, σημάδι ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες έχει ενταθεί.

Μια στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς των Χούτι – που αποτελούν την πλειοψηφία στη χώρα – και των συμμάχων τους στο στρατό για να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα και να επαναφέρει τον εξόριστο πρόεδρο.

«Η έκρηξη δημιουργήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη πίσω από το στρατιωτικο νοσοκομείο στο τμήμα Σάουμπ της Σαναά, τραυματίζοντας 28 άτομα, μεταξύ των οποίων 12 γυναίκες, σ’ ένα κτίριο όπου τα θύματα μιας προηγούμενης έκρηξης θρηνούνταν,» είπε ιατρική πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι είχε στοχοποιήσει την περιοχή «από εκδίκηση για τους Μουσουλμάνους ενάντια στους αποστάτες Χούτι».

Τη Τρίτη, οι δυνάμεις της Υεμένης εξαπέλυσαν έναν πύραυλο Σκουντ σε μια βάση πυραύλων στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δηλώσεις του στρατιωτικού εκπροσώπου της Υεμένης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η επίθεση έγινε στην βάση Αλ Σουλαγίλ, περιπου 450 χμ νότια της πρωτεύουσας Ριάντ «σε αντίποινα για τα εγκλήματα της βάρβαρης Σαουδικής επιθετικότητας».

Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος είπε ότι επλήγη ο στόχος, μια προηγούμενη επίθεση στις αρχές του μήνα είχε καταρριφθεί από Σαουδικούς πυραύλους Πάτριοτ παρά τους ισχυρισμούς των Υεμενιτών ότι είχε πληγεί ο στόχος.