«Πολύ ανησυχητικό» χαρακτήρισε το ζήτημα της Ελλάδας και το ενδεχόμενο ενός Grexit η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, μιλώντας στο CNN και στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ.

Η πρώην επικεφαλής του State Department συνέδεσε την ανησυχία της με τη θέση και τον ρόλο της Ελλάδας, το ζήτημα της λειτουργίας της ΕΕ, της σχέσης της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, αλλά και με όλα όσα συμβαίνουν στις γειτονικές χώρες και την περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η εικόνα σε ό,τι αφορά την ίδια την Ελλάδα, τα οικονομικά της ζητήματα και τις σχέσεις με τη Βόρεια Eυρώπη είναι πολύ σύνθετη και το θέμα από αμερικανικής σκοπιάς είναι πολύ ανησυχητικό, σημείωσε.

Η Μαντλίν Ολμπράιτ, μάλιστα, εκτίμησε ότι η Ρωσία θέλει να επωφεληθεί από την κατάσταση αυτή, εκφράζοντας την ελπίδα οι Έλληνες να μην παρασυρθούν σε αυτό το παιχνίδι. Όπως είπε, παρότι τα σχέδια του Πούτιν δεν είναι ξεκάθαρα, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να διασπάσει τη δυτική συμμαχία.

Είναι μέρος του παιχνιδιού του και είναι λυπηρό οι Έλληνες να υποκύπτουν σε κάτι τέτοιο, σημείωσε, προσθέτοντας πως εάν το ζητούμενό τους είναι τα χρήματα, οι Ρώσοι δεν τα έχουν.