Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το κύμα καύσωνα που πλήττει τμήματα της Νότιας αλλά και της Βόρειας Ινδίας. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σχεδόν 800 άνθρωποι έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους, ενώ όπως δήλωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν στους 50 βαθμούς Κελσίου θα συνεχιστεί όλη η εβδομάδα.

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στα νότια κρατίδια Τελανγκάνα και Αντρα Πραντές, όπου περισσότεροι από 750 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους. Η ανοδική πορεία της θερμοκρασίας έχει αρχίσει στα νότια κρατίδια από τα μέσα Απριλίου, ωστόσο οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα.

Σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους δεκάδες ασθενείς με θερμοπληξία, βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους.

Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αλαχαμπάντ, μια πόλη στο βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 47,7 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, ενώ στην πρωτεύουσα, στο Νέο Δελχί η θερμοκρασία άγγιξε τους 43,5 Κελσίου.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στα τέλη του μήνα και ειδικότερα στις 31 Μαΐου, οπότε μουσώνας προβλέπεται να πλήξει τις νότιες ακτές της Ινδίας.