Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προέβλεψε ότι θα υπάρξουν «σκαμπανεβάσματα» στις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από την έναρξη της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, την Παρασκευή, στη Ρίγα, όπου θα συζητήσει το θέμα αυτό με τους εταίρους του.

«Θα υπάρξει πολύς θόρυβος, πολλά σκαμπανεβάσματα. Μια μέρα θα ακούσετε ότι αυτό είναι δυνατό, την επομένη ότι κάτι άλλο είναι αδύνατο», τόνισε ο Κάμερον, δηλώνοντας ωστόσο «αποφασισμένος» για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης αυτής, η οποία είναι βασική σύμφωνα με το Λονδίνο, πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Βρετανία, προς τα τέλη του 2017, για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ωστόσο ένα πράγμα από όλα αυτά θα είναι σταθερό και αυτό είναι η αποφασιστικότητά μου να παραδώσω στον βρετανικό λαό μια μεταρρύθμιση της ΕΕ, έτσι ώστε να έχει μια σωστή επιλογή σε αυτό το δημοψήφισμα. Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας αυτό να επιτύχει», πρόσθεσε ο Κάμερον, πριν συναντήσει τους εταίρους του των 28 χωρών μελών της ΕΕ και τους ηγέτες των έξι χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, για μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ με έξι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, οι εργασίες της οποίας θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών τους σχέσεων.

Το ταξίδι του βρετανού πρωθυπουργού στη Ρίγα είναι το πρώτο επίσημο του Ντέιβιντ Κάμερον στο εξωτερικό, μετά την επανεκλογή του στις εκλογές της 7ης Μαΐου.

Την προσεχή εβδομάδα, ο Κάμερον, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεών του για την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων μεταξύ της χώρας του και της ΕΕ, θα μεταβεί στο Παρίσι και το Βερολίνο, ανακοίνωσαν συνεργάτες του.