Η ωρολογοποιία Rolex απαίτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο επειδή στις αναφορές τους για τις ταραχές που συγκλόνισαν την περασμένη Παρασκευή το Μιλάνο στο περιθώριο των εγκαινίων της Expo 2015, κατηγόρησαν ως υπεύθυνους των επεισοδίων «κακομαθημένα πλουσιόπαιδα με Rolex».

Η εταιρεία δημοσίευσε την Τετάρτη ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε όλες τις σημαντικές εφημερίδες της Ιταλίας καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη συσχέτιση της εικόνας της Rolex με τις καταστροφές στο Μιλάνο και τον κόσμο της βίας».

Στην ανοιχτή του επιστολή ο διευθύνων σύμβουλος της Rolex στην Ιταλία, Τζανπάολο Μαρίνι, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι φωτογραφίες από τα επεισόδια άφηναν πολλές και βάσιμες αμφιβολίες για το αν κάποιος από τους ταραξίες φορούσε πράγματι ρολόι Rolex ή κάποια φτηνή απομίμηση.

Την επίμαχη αναφορά στα Rolex είχε κάνει πρώτος ο Αλφάνο, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στο κοινοβούλιο για τα τρομακτικά επεισόδια που αμαύρωσαν τα εγκαίνια της Expo 2015 στο Μιλάνο, είπε: «Χθες, στους δρόμους είδα μπάσταρδους με κουκούλες, κακομαθημένα παλιόπαιδα με Rolex».

Επειτα και ο Ματέο Ρέντσι, αφού ευχαρίστησε τους ευσυνείδητους πολίτες του Μιλάνου που καθάρισαν γρήγορα την πόλη από τις καταστροφές μίλησε για τους «τύπους με τα Rolex που έσπαγαν τις βιτρίνες των μαγαζιών».

Οπως μετέδωσε το Reuters, ούτε ο Ρέντσι, ούτε ο Αλφάνο σχολίασαν την καταχώρηση της Rolex.