Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (EI) ανέλαβε την Τρίτη για πρώτη φορά την ευθύνη για μία επίθεση που πραγματοποιήθηκε προχθές στις Ηνωμένες Πολιτείες, εναντίον της συγκέντρωσης μίας ισλαμοφοβικής οργάνωσης στο Τέξας, και απείλησε να εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

«Δύο στρατιώτες του χαλιφάτου πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον μίας έκθεσης σκίτσων κατά του προφήτη στο Γκάρλαντ του Τέξας, στην Αμερική», δηλώνει στο καθημερινό ραδιοφωνικό δελτίο της η οργάνωση, η οποία έχει ιδρύσει ένα αυτοαποκαλούμενο «χαλιφάτο» στο Ιράκ και στη Συρία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα του Ντάλας, όπου διεξαγόταν ένας διαγωνισμός σκίτσων του Μωάμεθ, τον οποίο είχε διοργανώσει η «Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Αμερικανικής Ελευθερίας» (“American Freedom Defense Initiative”), μία οργάνωση η οποία χαρακτηρίζεται ως ισλαμοφοβική.

Ένας αστυνομικός σκότωσε τους δύο άνδρες που ήταν βαριά οπλισμένοι και οι οποίοι προσπάθησαν να επιτεθούν στη συγκέντρωση τραυματίζοντας ελαφρά έναν φρουρό ασφαλείας.

«Οι δύο αδελφοί άνοιξαν πυρ εναντίον της έκθεσης τραυματίζοντας έναν αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με την προστασία της έκθεσης προτού σκοτωθούν κατά την ανταλλαγή πυρών», προσθέτει το EI, προτού προχωρήσει σε απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Λέμε στην Αμερική: αυτό που προετοιμάζεται θα είναι πιο σημαντικό και πιο πικρό. Θα δείτε τρομερά πράγματα να γίνονται από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους», απειλούν οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ύποπτοι ισλαμιστές ήταν ο Έλτον Σίμπσον, 31 ετών, και ο Ναντίρ Σούφι, 34 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, συγκατοικούσαν σε ένα διαμέρισμα στο Φίνιξ της Αριζόνα (νοτιοδυτικές ΗΠΑ).