Με 103 κανονιοβολισμούς θα γιορταστεί σήμερα στο Λονδίνο η γέννηση του δεύτερου παιδιού του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, του οποίου το όνομα αναμένεται με ανυπομονησία.

Εξήντα δύο κανονιοβολισμοί θα ριφθούν από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ νωρίς το απόγευμα, ημέρα αργίας στη Βρετανία.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ αναμένεται στη συνέχεια να μεταβούν στην κατοικία τους του Ανμερ Χολ, μέσα στο βασιλικό κτήμα του Σάντρινγχαμ, όπου επέλεξαν να μείνουν για να έχουν μια ζωή όσο είναι δυνατόν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Χθες, την επομένη της γέννησης του βασιλικού μωρού, το ζευγάρι πέρασε την πρώτη του ημέρα με τα δύο παιδιά του στα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, όπου η νεογέννητη κόρη τους δέχθηκε την επίσκεψη των παππούδων της και της θείας της Πίπα Μίντλετον.

Τα γραφεία στοιχημάτων που ανυπομονούν για την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της μικρής πριγκίπισσας, μέσα σε κατακλυσμό στοιχημάτων άλλαξαν τις προτιμήσεις του. Το Σαρλότ επικράτησε χθες του ‘Αλις που ήταν μέχρι τότε το φαβορί.

Το Ολίβια αποδείχθηκε επίσης αρκετά δημοφιλές, επικρατώντας του Βικτώρια και Ελισάβετ, επίσης πολύ δημοφιλή.

Ωστόσο ορισμένοι σχολιαστές καλούν το ζευγάρι να ονομάσει το μωρό Νταϊάνα, στη μνήμη της μητέρας του Γουίλιαμ που σκοτώθηκε το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι.

Χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα για να γίνει γνωστό το όνομα του Ουίλιαμ και ένας μήνας για το όνομα του πατέρα του, του πρίγκιπα Κάρολου.

Η 33χρονη Κέιτ και ο 32χρονος Γουίλιαμ αποκάλυψαν δύο ημέρες μετά τη γέννηση, στις 22 Ιουλίου του 2013, του πρώτου τους παιδιού ότι ο μικρός θα ονομαζόταν Γεώργιος, Αλέξανδρος, Λουδοβίκος.

Σύμφωνα με το BBC, η παράδοση θέλει το όνομα να ανακοινωθεί μετά την πρώτη συνάντηση του νεογέννητου με τη βασίλισσα.

Η Ελισάβετ Β’, «ενθουσιασμένη» που απέκτησε το πέμπτο δισέγγονό της, εθεάθη χθες το πρωί στην εκκλησία του Σάντρινγχαμ στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας, και σύμφωνα με εκτιμήσεις των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, δεν αναμένεται να επιστρέψει στο Λονδίνο πριν από αύριο.

Ανάπαυση και ιδιωτικές επισκέψεις

Το Σάββατο, η ανακοίνωση της εισαγωγής της Kέιτ στο μαιευτήριο Σεντ Μέρι έγινε στις 05:35′ ώρα Γκρίνουιτς (08:35′ ώρα Ελλάδας), ενώ δεν είχαν συμπληρωθεί πέντε ώρες που ανακοινώθηκε η «γέννηση χωρίς καμιά επιπλοκή της κόρης της, βάρους 3,7 κιλών, στις 08:34» (ώρα Γκρίνουιτς).

Αργά το απόγευμα, η Κέιτ, φορώντας λευκό φόρεμα με κίτρινα λουλούδια, και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, με μαύρο τζιν και μπλε πουλόβερ, παρουσίασαν την κόρη τους μπροστά στο μαιευτήριο, όπου διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και λάτρεις της μοναρχίας περίμεναν με ανυπομονησία επί μέρες.

Οι φωτογραφίες της «ωραίας κοιμωμένης», όπως την βάφτισε προσωρινά η εφημερίδα The Sun, στην αγκαλιά της μαμάς της, τυλιγμένη με μια ελαφριά λευκή κουβέρτα που εστίαζαν στο γαλήνιο πρόσωπο του μωρού, έκαναν το γύρο του κόσμου και μονοπώλησαν τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου βρετανικού Τύπου, εκτός από τον Independent που επέλεξε τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο 21 μηνών Τζορτζ, ο μελλοντικός βασιλιάς, στην αγκαλιά του πατέρα του, είχε κάνει μια σπάνια δημόσια εμφάνιση προκειμένου να επισκεφθεί τη μικρή αδελφή του.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ αναμένεται για μερικές ημέρες να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι ιδιωτικές επισκέψεις άρχισαν χθες, λίγο πριν από το μεσημέρι, με την άφιξη στα Ανάκτορα του Κένσινγκτον των γονιών της Κέιτ, των Κάρολ και Μάικ Μίντλετον και της μικρότερης αδελφής της Πίπα.

Μια ώρα αργότερα, έφθασαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα. Ο παππούς, ο οποίος δεν είχε κρύψει την προτίμησή του σε ένα κορίτσι, δήλωσε το Σάββατο «καταγοητευμένος».

«Είναι πραγματικά υπέροχο. Ανυπομονώ να τη δω», δήλωσε ο 30χρονος πρίγκιπας Χάρι, θείος της μικρής πριγκίπισσας, από το Περθ όπου υπηρετεί στις αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ευχήθηκαν «πολλή χαρά και ευτυχία» στην οικογένεια που μεγάλωσε κατά ένα μέλος.

Οι Ντέιβιντ Κάμερον και Εντ Μίλιμπαντ διέκοψαν για λίγο την προεκλογική τους εκστρατεία για να συγχαρούν τους γονείς, όπως και άλλοι υποψήφιοι στις εκλογές.

Για να γιορτάσουν ευτυχές γεγονός και να επωφεληθούν από αυτό καθώς μπορεί να αποφέρει έως και 300 εκατομμύρια στερλίνες (419 εκατομμύρια ευρώ) στη βρετανική οικονομία, πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα του Λονδίνου πρότειναν χθες ειδικές προσφορές και «απογευματινά τσάγια» αφιερωμένα στην πριγκίπισσα.