Επιβεβαιώνοντας τις φήμες και τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν για πολλούς μήνες σχετικά με τη διεμφυλικότητά του, ο Μπρους Τζένερ, ο διάσημος Ολυμπιονίκης του δεκάθλου το 1976 και πατριός της τηλεπερσόνας Κιμ Καρντάσιαν, αποκάλυψε την Παρασκευή ότι «κατά βάθος» είναι γυναίκα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο 65χρονος πρώην αθλητής είπε ότι από την παιδική του ηλικία ήταν μπερδεμένος όσον αφορά τη σεξουαλική ταυτότητά του. «Είμαι εδώ, στριμωγμένος, (και σιχαίνομαι αυτή τη λέξη) ένα κορίτσι στριμωγμένο στο σώμα ενός αγοριού», είπε.

Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν θεωρεί τον εαυτό του γυναίκα, ο Μπρους Τζένερ απάντησε: «Ναι. Κατά βάθος είμαι γυναίκα. Οι άνθρωποι με βλέπουν διαφορετικά».

Ο πρώην δεκαθλητής διευκρίνισε ότι δεν έχει προχωρήσει σε εγχείριση για αλλαγή φύλου αλλά «η καρδιά και η ψυχή μου και όσα κάνω στη ζωή μου, αυτή η γυναικεία πλευρά είναι ο εαυτός μου» μολονότι «από βιολογικής άποψης, δεν γεννήθηκα έτσι».

Προσπάθησε ωστόσο να διαφοροποιήσει τη διαταραχή της ταυτότητας φύλου από τη σεξουαλικότητά του, διευκρινίζοντας: «Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Εξ όσων γνωρίζω, είμαι ετεροφυλόφιλος. Πάντα είχα σχέσεις με γυναίκες, μεγάλωσα παιδιά».

Ο Μπρους Τζένερ έγινε εθνικός ήρωας στις ΗΠΑ όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, σπάζοντας και το παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, το 1976. Κατόπιν έγινε το «πρόσωπο»των δημητριακών Wheaties που ήταν πολύ δημοφιλή στους Αμερικανούς και κυκλοφορούσαν στο εμπόριο με το διαφημιστικό σλόγκαν «το πρωινό των πρωταθλητών» ενώ έκανε και μια απόπειρα να παίξει στον κινηματογράφο. Αν και το υποκριτικό του ταλέντο υπολειπόταν κατά πολύ του αθλητικού, εμφανίστηκε σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές και το 2003 συμμετείχε σε ένα ριάλιτι σόου.

Μέσω του γάμου του με την Κρις Καρντάσιαν, το 1991, βρέθηκε ξανά στο φως των προβολέων: από το 2007 η οικογένεια πρωταγωνιστεί σε ένα ριάλιτι στο οποίο ο Μπρους Τζένερ εμφανίζεται συχνά συγχυσμένος από τη συμπεριφορά των θετών παιδιών του, της Κόρτνεϊ, της Κλόε και της Κιμ.

Ο Μπρους Τζένερ έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά από δύο προηγούμενους γάμους του και άλλες δύο κόρες με την Κρις Καρντάσιαν, από την οποία στο μεταξύ πήρε διαζύγιο.