Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ πρόκειται να καλέσει τους ψηφοφόρους να απορρίψουν μια «αδύναμη και ασταθή» κυβέρνηση υπό το Εργατικό Κόμμα, η οποία θα υποβάλλεται σε μια «καθημερινή δόση πολιτικού εκβιασμού» από το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας (SNP), γράφει η εφημερίδα The Times σήμερα Τρίτη.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συρθεί προς τα αριστερά και θα θυσιάσει τα συμφέροντα του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου για να διατηρήσει την υποστήριξη της επικεφαλής του SNP Νίκολα Στέρτζον, θα υποστηρίξει ο Μέιτζορ, προσθέτει η εφημερίδα.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον γνωστοποίησε προχθές Κυριακή ότι δέχεται συμβουλές από τον Μέιτζορ, ο οποίος είχε καταφέρει μια απροσδόκητη νίκη επί των Εργατικών το 1992.

Μια μετεκλογική συμφωνία μεταξύ των Εργατικών και των Σκωτσέζων εθνικιστών για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπαση της χώρας, είχε προειδοποιήσει ο Μέιτζορ τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αναμένεται να καταλάβει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.