H τουρκική αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι Βρετανών και τα 4 μικρά παιδιά τους καθώς υπήρχαν υποψίες σε βάρος τους ότι σκόπευαν να ταξιδέψουν σε μια περιοχή της Συρίας που τελεί υπό τον έλεγχο των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Ο Ασίφ Μαλίκ, η σύντροφός του Σάρα και τα 4 τους παιδιά – ηλικίας από 12 μηνών μέχρι 7 ετών – συνελήφθησαν σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μια βιομηχανική ζώνη στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας, ανέφερε ένας αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε χθες ότι οι αρχές είχαν χάσει τα ίχνη της οικογένειας για σχεδόν 2 εβδομάδες και πίστευαν ότι κατευθυνόταν προς τη Συρία. Απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες στο ευρύτερο περιβάλλον τους όταν οι συγγενείς τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη τους.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι ένα ζευγάρι και τα παιδιά τους, που πιστεύεται ότι είναι η αγνοούμενη οικογένεια, έχουν συλληφθεί στην Άγκυρα και οι βρετανικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τουρκίας.

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι η οικογένεια μετέβη στην Τουρκία από ξηράς περνώντας από την πόλη Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησιές) κοντά στην ελληνική μεθόριο την 16η Απριλίου και ότι οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από μια πληροφορία που έδωσε η βρετανική αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανία υπολογίζουν ότι περίπου 600 Βρετανοί έχουν μεταβεί στη Συρία ή το Ιράκ προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, περιλαμβανομένου ενός άνδρα που είναι γνωστός με το όνομα «Τζιχάντι Τζον» και που έχει εμφανιστεί σε αρκετά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους όπου καταγράφονται αποκεφαλισμοί.