Η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε την Τετάρτη σε γραφείο του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μία ημέρα αφότου μέλη ακροαριστερής οργάνωσης είχαν συλλάβει όμηρο έναν εισαγγελέα σε δικαστήριο στην ίδια πόλη.

Ο άνδρας έσπασε παράθυρα στον ψηλότερο όροφο του κτιρίου στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και κρέμασε μια σημαία, πριν τεθεί υπό κράτηση.

Το Dogan είχε μεταδώσει αρχικά πως δύο ένοπλοι είχαν εισβάλει στο γραφείο του AKP.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του πρακτορείου, φαίνεται πως πρόκειται για την τουρκική σημαία στην οποία έχει προστεθεί ένα λευκό σπαθί. Ο εισβολέας φώναζε κατά καιρούς από το παράθυρο προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από κάτω, αλλά τα λόγια του δεν ήταν δυνατό να ακουστούν.

Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ δικαστές και δικηγόροι συγκεντρώνονται σε δικαστήριο στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης για να θρηνήσουν τον εισαγγελέα που σκοτώθηκε χθες στη διάρκεια απόπειρας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να τον διασώσουν.

Οι δύο δράστες, μέλη της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), σκοτώθηκαν επίσης κατά την απόπειρα διάσωσης.