Περισσότεροι από 100 επικεφαλής βρετανικών επιχειρήσεων παρείχαν την Τετάρτη δημόσια στήριξη στην υπό τους Συντηρητικούς κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και παράλληλα προειδοποίησαν ότι μία αλλαγή πορείας της οικονομίας της χώρας υπό μία κυβέρνηση Εργατικών θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη.

«Θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση υπό τους Συντηρητικούς έχει υπάρξει θετική ως προς τις επιχειρήσεις κι έχει επιδιώξει μία πολιτική στήριξης των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας», αναφέρουν οι επιχειρηματίες σε ανοιχτή επιστολή τους που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Telegraph.

«Πιστεύουμε ότι μία αλλαγή πλεύσης θα έθετε σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας και θα αποθάρρυνε τις επενδύσεις. Αυτό θα έστελνε ένα αρνητικό μήνυμα για τη Βρετανία και θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη», προειδοποίησαν.

Μεταξύ των 103 προσώπων που υπογράφουν την επιστολή είναι ο Φίλιπ Γκριν του ομίλου λιανεμπορίου Arcadia , ο διευθύνων σύμβουλος της BP Μπομπ Ντάντλεϊ, ο επιχειρηματίας Λουκ Τζόνσον (γνωστότερος από την αλυσίδα Pizza Express) και ο απερχόμενος επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου Prudential Tidjane Thiam, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse.

«Κανένας δεν πρόκειται να εκπλαγεί που ορισμένοι επιχειρηματίες ζητούν χαμηλότερους φόρους για τις μεγάλες επιχειρήσεις», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων Τσάκα Ουμάνα.

«Δεν πιστεύουμε, όπως ο Ντέιβιντ Κάμερον, στις μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις για τους πλουσιότερους, η προτεραιότητα είναι οι μειώσεις φόρων για τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και η διάσωση του ΕΣΥ».

Συνολικά, οι επιχειρηματίες που υπογράφουν την επιστολή απασχολούν περισσότερους από 500.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 7ης Μαϊου, ούτε οι Τόρις του Κάμερον, αλλά ούτε και οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών καθώς εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να στραφούν σε κόμματα που στο παρελθόν βρίσκονταν στο περιθώριο.