Ενα βίντεο από τα πρώτα «βήματα» του Αντρέας Λούμπιτς ως πιλότου έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Πότε γελώντας και πότε απλώς χαμογελώντας, ο έφηβος τότε Λούμπιτς εικονίζεται στις πρώτες του προσπάθειες να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα οδηγώντας ένα ανεμόπτερο.

Το βίντεο εκτιμάται ότι έχει τραβηχτεί προ δεκαετίας, όποτε ο γερμανός συγκυβερνήτης του μοιραίου Α320, που αποφάσισε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μαζί του και τους υπόλοιπους 149 επιβαίνοντες, ήταν τότε γύρω στα 17.

Ο Λούμπιτς ονειρευόταν από παιδί να γίνει επαγγελματίας χειριστής σε αεροπορική εταιρεία. Κάπως έτσι, στην ηλικία των 14 – 15 ετών, γράφτηκε στη γερμανική αερολέσχη LSC Westerwald.

Το 2008, σε ηλικία 20 ετών, άρχισε τη βασική του εκπαίδευση στη σχολή της Lufthansa, στη Βρέμη της Γερμανίας και στο Φοίνιξ της Αριζόνας, την οποία ωστόσο χρειάστηκε να διακόψει για ένα διάστημα λόγω ιατρικών ζητημάτων.

Την άδεια του πήρε το 2010 και το όνειρό του πραγματώθηκε πια το 2013, οπότε άρχισε να εργάζεται κανονικά ως πιλότος στη Lufthansa.