Το γραφείο του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ γνωστοποίησε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Σαουδικής Αραβίας θα «προκαλέσει τη σθεναρή αντίδραση» του Ισλαμαμπάντ.

Ο Σαρίφ προήδρευσε μια «σύσκεψης (με τη συμμετοχή) υψηλόβαθμων αξιωματούχων» κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις στενές και αδελφικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και τα άλλα κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας των Χωρών του Κόλπου.

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον Κόλπο διεξάγουν από σήμερα στρατιωτικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών, εναντίον της Υεμένης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας με στόχο να αντιμετωπίσουν δυνάμεις –συμμάχους του Ιράν– που πολιορκούν το Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου είχε καταφύγει ο πρόεδρος της Υεμένης.

«Η σύσκεψη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οποιαδήποτε απειλή σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Σαουδικής Αραβίας θα προκαλέσει τη σθεναρή απάντηση του Πακιστάν» υπογράμμισε το γραφείο του Σαρίφ.

Το Πακιστάν θα στείλει μια αντιπροσωπεία, περιλαμβανομένων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, στη Σαουδική Αραβία αύριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Ισλαμαμπάντ εξετάζει παράλληλα το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να στείλει στρατεύματα στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.