Μια μητέρα περίπου 30 ετών έφυγε από το Μολενμπέκ των Βρυξελλών στα μέσα Φεβρουαρίου μαζί με τους γιους της, ηλικίας 3 και 5 ετών προκειμένου να μεταβεί στη Συρία, μέσω Ολλανδίας και Τουρκίας, γνωστοποίησε η εισαγγελία των Βρυξελλών. Τα ίχνη της δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Η Φατίμα ΜΠ. είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί» μέσω επαφών της στο Facebook, υπό την επιρροή του αδελφού της, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία εδώ και πολλούς μήνες, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Η ίδια έφυγε εν αγνοία του πατέρα, που ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνισή τους.

«Έως σήμερα τα παιδιά δεν έχουν εντοπιστεί, ούτε στην Τουρκία ούτε στη Συρία. Συνεργαζόμαστε στενά με τις τουρκικές αρχές και πραγματοποιούνται εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών» εξήγησε η εισαγγελία.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι Αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι στρατολογούσαν τζιχαντιστές.

Ο ένας, ηλικίας 24 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 45 ετών, έχει προφυλακιστεί, διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι Αρχές δεν κατέσχεσαν όπλα κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Είναι οι πρώτες συλλήψεις που συνδέονται με τζιχαντιστική δράση έπειτα από την ευρεία επιχείρηση που διεξήχθη την 15η Ιανουαρίου στο Βερβιέ και στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, εναντίον ενός πυρήνα που προετοίμαζε επιθέσεις.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δύο άνδρες συνδέονται με τον πυρήνα του Βερβιέ ή με άλλα δίκτυα στρατολόγησης που έχουν αποκαλυφθεί στο Βέλγιο.